Wednesday, September 30, 2015

ebay labumi #32 liquid to matte lipsticks review

Es jau ļoti sen gribēju uzrakstīt atsauksmi par šīm lūpu krāsām, bet tad nebija laika, un tagad ir laiks, bet nav vēlmes rakstīt, kaut gan es brīžiem nezinu, kur likties no garlaicības, un tajā pašā laikā man ir lietas, kas būtu jāizdara, man laikam pietrūkst došanās uz darbu, bet jaunu es pagaidām neatrodu, bet pietiks par to, ķeršos pie lietas!

Par šīm lētajām lūpu krāsām es esmu dzirdējusi daudz un dažādas atsauksmes, un izdomāju, ka varu pasūtīt sev vienu, jo ja nepatiks, tad vismaz nebūšu izmetusi kaudzi naudas, bet tikai 1 dolāru, kas arī nav labi, bet labāk kā pirkt ļoti dārgu un pēc tam saprast,ka nepatīk tonis vai arī nelietot viņu tik bieži.

Teikšu kā ir, toņus ir izvēlēties grūti, jo internetā viņi izskatās daudz savādāk kā dzīvē!

 M.n generation II long lasting lip gloss- Pirmo es nopirku pirmo :D un arī šī lūpu krāsa tika lietota visbiežāk tāpēc arī uzraksts ir noberzējies nost.

Es nedaudz pastāstīšu par katra toņa lūpu krāsas uzklāšanās īpašībām, un parādīšu kā tie izskatās uz lūpām. Lūgums nekomentēt par to, kā esmu uzklājusi, jā es zinu, ka izskatās mazliet šķībi(mana lūpu forma nav vienmērīga un es nelietoju lūpu zīmuli, un jā, man vajadzētu patrennēties uzklājot šādas lūpu krāsas, un bilžu kvalitāte arī nav tā labākā, tomēr, ja jūs piesienaties par tādām luetām, tad lūgums tāda veida komentārus paturēt pie sevis!


 Tonis  02 - pati pirmā ko es pasūtīju. Domāju, ka viņa būs nedaudz gaišāk rozā. Dažādos apgaismojumos viņa izskatās savādāk https://instagram.com/p/6DBqvEF84g/ (bilde no instagram!) Tonis ir tumšāk rozā nude tonis, kā es parasti izvēlētos, ar tādu nedaudz pelēcīgu - dūmakainu piesitienu (jā, es nemāku izskaidrot krāsas :D ).
Man šķiet, ka man īsti nepiestāv šis tonis un izskatās savādi ir īpaši tad, kad man ir spilgtāk riži mati. Tomēr es viņu esmu krāsojusi gana bieži, un dažreiz jau var pārkāpt savai komforta zonai un izvēlēties ko nedaudz tumšāku, un kad mani mati ir izbalējuši, šis tonis nav nemaz tik slikts.
Šo var uzkrāsot vienā kārtā, un doties ikdienas gaitās, nav īpaši jāpiepūlās, lai iegūtu tādu krāsu uz lūpām, kā iepakojumā.
Tonis 12 - dzīvē ir daudz košāks, vairāk koraļļu rozā. Domāju, ka būs rozīgāks, bet ne tik spilgts :D
Tomēr, man patīk šī pavasarīgi vasarīgā lūpu krāsa, kas derēs arī saulainām rudens dienām, jo kurš teicis, ka rudenī nevar būt košs?!
Šo vajadzēs uzklāt 2 kārtās, lai iegūtu vienmērīgu klājumu un spilgtu toni.
Tonis 05 - es gribēju sarkanu un noturīgu lūpu krāsu un izdomāju, ka par dolāru var pasūtīt. Skaists klasiski sarakans tonis, es laikam cerēju,ka viņš būs tumšāks!
Diemžēl šis neuzklājas tik labi kā iepriekšējie, ja krāso vienā kārtā lūpas izskatās asiņainas, šis ir nedaudz šķidrāks, vismaz tā liekas, kā pārējie. Ja grib košu un vienmērīgu toni, tad vajadzēs vismaz 3 kārtas, kas ir diezgan čakarīgi, jo ir jāpagaida, kad nožūs viena, pirms klāj virsū otru.


Kopumā:

  • Turas virsū pārsteidzoši labi! Praktiski neatstāj nospiedumus uz kafijas krūzes, ja nav kārtīgi nožuvis, tad var būt kāds nospiedums, bet tā, saskaroties ar ūdeni - kafiju, nevajadzētu lūpu krāsai noiet nost. Un tikai par dolāru, var tikt pie lūpu krāsas, kas tik tiešām turas uz lūpām un tik viegli nenāk nost, ir labs pirkums!
  • Par ēšanu - šī lūpu krāsa reaģē ar eļļainu ēdienu, piemēram, viņa nāks nost, ja jūs ēdīsiet ceptu vistiņu kožot no visa, nevis ēdot ar dakšiņu un nazīti :D 
  • Notīrīt var vienkārši, ja jums ir ūdens noturīgās kosmētikas noņēmējs, jo bez tā, varbūt vajadzēs nedaudz paberzt lūpas (es nezinu kā ir ar micerālo ūdeni, jo man tāda pašlaik nav), bet ar tādu tīrāmo ātri nonāks nost.
  • Iesaku izmantot lūpu zīmuli, lai vismaz iezīmētu lūpu kontūras, lai būtu vieglāk uzklāt, protams, tas atkarīgs cik jūs esat prasmīgi šādu produktu uzklāšanā.
  • Dažādi toņi var uzklāties savādāk, kā piemēram, manā gadījumā, visi izņemot sarkano uzklājās ideāli.
  • Kā jau visa veida matētajiem lūpu produktiem, ja jums ir sausas lūpas, tad tiks izcelti visi sausumi.
  • Lai cik dīvaini tas nebūtu, nav tā nepatīkamā sausinošā lūpu sajūta, kad ir uzklāts šis produkts(drīz būs atsauksme par līdzīga veida produktu, tikai daudz dārgāku), jo daži šāda veida produkti ļoti sausina lūpas.
  • Par smaržu - ļoti viegls prakstiski nejūtams aromāts, kad to uzklāj viņu nevar īsti just. Godīgi teikšu, ka smarža nav nepatīkama, tikai es nevaru noraksturot to.
Šķiet, tas laikam būs viss. Es noteikti ieteiktu šo šķidro lūpu krāsu, jo salīdzinājumā ar citiem "long lasting lip gloss" piemēram ar Essences, kuram pēc idejas vajadzētu būt noturīgam, bet nav, šis ir ļoti noturīgs. Vai es pirktu vēl kādu, jā, es plānoju kaut kad nākotnē pasūtīt vēl kādu. 
Ja ir interese, šeit var nopirkt šīs lūpu krāsas, tikai par 0,99 centi un toņu izvēle ir liela :)
Cenas arī viņiem atšķiras, bet domāju,ka visur tirgo vienu un to pašu, tikai citur jūs pārmaksāsiet, un sūtot no šī sellera man lūpu krāsas atnāca mazāk kā 2 nedēļās :)

Vai esat mēģinājušas šīs lūpu krāsas? 


Lai jums jauka diena! :)

Wednesday, September 23, 2015

ebay labumi #31 Etude House My lash serum

Šis raksts jau man stāv saglabāts jau ļoti ilgu laiku, un kā nevarēju saņemties uzrakstīt atsauksmi par Etude House My lash serum, kāpēc es nezinu.

Šo ebay pirku tikai tāpēc , ka gribēju nopirkt Eveline skropstu serumu, bet man tuvajās Drogās to tajā brīdī nevarēja atrast un es izdomāju,ka ērtāk būs nopirkt kaut ko līdzīgu ebeyā, nekā doties un ntajām Drogām. Tā cena ir aptuveni  +- 5 eiro(vienmēr meklējiet izdevīgāko piedāvājumu!)




Mani novērojumi (lietoju šo serumu vismaz 3 nedēļas vai nedaudz vairāk un gandrīz katru dienu):

  • Pildīja apsolīto, skropstas tik tiešām izauga garākas un palika kuplākas, man pat jautāja, vai esmu pieaudzējusi skropstas (nedaudz patīkams kompliments :) ) Tomēr, lai panāktu labu efektu, šis serums jālieto katru dienu, un arī katram cilvēkam atšķiras rezultāti, jo meklējot internetā kādu informāciju par šo, atsauksmes atšķiras, vienam strādā, citam nē.
  • Nederēs jūtīgām acīm, jo ja netīšām uzklāj viņu par daudz tas iekļūst acīs un kož, nav patīkama sajūta.
  • Man šāds veida iepakojums liekas antisanitārs - jo var redzēt, ka birstīte paķer līdzi skropstu tušas pārpalikumus (pat tad, kad tīrot nekas nost vairs nenāk, tomēr kkas paliek), un tas viss peld iekšā pudelītē, un no dzidra seruma, viņš paliek duļķains, un skats nav patīkams.
  • Birstīte sari ir mīksti un patīkami - nav plastmasīgi, un labi palīdz produktu uzklāt vienmērīgi uz skropstām

Kopumā: Jā, pilda solītas funkcijas, vismaz man. Vai pirkšu atkārtoti, nē, nav jau tā, ka slikts, bet rīcineļļa, pilda tās pašas funkcijas un ir daudz lētāka, un var izmantot vates kociņus, lai nav jāmērc viens un tas pats rīks iekšā, un nepiecūkā visu produktu. 

Nolēmu, ka skropstas ilgojas pēc kāda seruma, un izmēģināšu Oriflame piedāvāto. Vai kāda šo ir mēģinājusi?



Lai jums jauka diena! :)

Friday, September 18, 2015

New in #6 - collective haul

Rīt ir mana pēdējā darba diena, un es atkal būšu bez darba, tas ir skumji, bet es mēģinu sevi mierināt, ka būs jau labi, jo ja es par daudz sagruzīšos, tas nenovedīs ne pie kā laba(negribu īpaši daudz par to runāt, varbūt kādreiz izstāstīšu plašāk par to, kā es jūtos, un kāpēc, kā es ar to sadzīvoju), un es ceru,ka izdosies samērā ātri atrast kaut ko citu, un ideālā gadījumā tuvāk mājām. Vienīgi man pietrūks dažu kolēģu! Bet būs jau labi! Un ja skatās no labās puses, atkal izpalīdzu tulkojot, kas ir arī labāk kā nekas, vismaz, man būs ko darīt.

Šāda veida rakstu es gribēju jau pirms vairāk kā mēneša veidot, bet tad atliku, un beigās oriģinālais raksts tika izdzēsts un nolēmu padalīties ar šīs vasaras guvumiem, un šķiet, ka pēdējajiem lielajiem pirkumiem, jo jāsāk taupīt, teica Agnese, un pasūtīja sev niekus no ebay :D bet nopietni runājot, jaunas drēbes man nevajag, kosmētiku īsti nevajag - varbūt acu ēnas, jo man ar tām ir švaki, un varbūt jaunus rudens zābakus, kaut gan es varētu bez viņiem arī iztikt.


Šie ir mani labākie humpalu atradumi - t krekli :) un neviens no  viņiem nebija dārgāks par 5 eiro, drīzāk zem, un viņi visi izskatās pilnīgi jauni, un ir tik forši :)
Man ir jāpadalās ar nelielu stāstiņu, to es dzirdēju darbā - Mamma meitai draudēja, ja viņa neuzlaikos drēbes, viņai nopirks drēbes humpalās. Es biju nelielā šokā un man tas likās smieklīgi! Kāda vaina humpalu drēbēm? Neviens jau jums neliek pirkt novalkātas, vismaz veikalos, kuros es iepērkos, nemaz nav novalkātu drēbju! Vai nebūtu prātīgāk sapirkt augošam bērnam pa lēto čupu drēbes, kuras nebūtu žēl novazāt bērnudārzā, nekā pirkt tās pilnīgi jaunas?! Baigais jau nu drauds :D Man nekad nebūs iebildumu pret lietotiem apģērbiem vai apaviem, jo apavi, kurus es esmu nopirkusi second hand veikalos, man valkājas daudz labāk un turas ilgāk pilnīgi jauni, kas izjūk pēc vienas sezonas. Un veikalā kurā es varu atļauties iepirkties, neteikšu, ka pilnīgi jauns krekls par 4,99 vai 7,99 vai 9,99 ir labāks par to, ko es nopērku lietotu!

Es aizgāju uz Riga Plaza apskatīties H&M kosmētikas līniju, jo tur tā ir plašākā klāstā, un jūs pat nevarat iedomāties cik es esmu vīlusies! Jā,mono acu ēnas ir labas, ne visas , citām pigments ir labāks, citām ne tik ļoti, bet lūpu krāsas, neviena nebija manā rozīgajā nude tonī, un es negribu maksāt 9.99 par lūpu krāsu, tad jau labāk izvēlos Essence vai Bell lūpu krāsas, tur vismaz toņi man patīk! Neko citu man īsti nevajadzēja, un nekas nepiesaistīja, man vēl jo projām ir pamatīga vilšanās, es laikam gaidīju kaut ko vairāk, kaut ko wow, bet nesagaidīju. Manā wishlistā varētu būt otu tīrāmais līdzeklis, un varbūt vēl lūpu laka, jo man iepatikās tonis, tikai pašlaik nevajag.
Tomēr, kā pamanīju, ka ir pieejamas smaržas, izdomāju,ka man vajag. Kārtīgi pasmaržoju visus aromātus, un šis man iepatikās vislabāk  - Rose reverie :)
Cena 7,99. Ļoti nenoturīgs aromāts, bet smaržo jauki, pēc puķēm, noteikti nejūt rozes smaku, jo tad man nepatiktu. Aromāts, šķiet ir vairāk silts kā atsvaidzinošs, tāpēc labi derēs vēsākam laikam.

Šo sveci jau es noskatīju vasaras sākumā, bet man bija žēl maksār par sveci 9,99 , tomēr, kad novedu drēbes tiku  pie kupona 15% vērtībā un izdomāju, ka nu kad tad, ja ne tagad, un tomēr nopirku. Vai man vajadzēja tik dārgu sveci, noteikti nē, jo arī daudz lētākām svecēm ir burvīgi aromāti, un iespējams, man nevajadzēja izšķiet naudu par kaut ko tādu, bet kādreiz jau var sevi iepriecināt, un man vajadzēja. Garden rain ir burvīgi svaigs un vasarīgs aromāts, es spēju iedomāties, ka tā smaržo ziedošs dārzs pēc lietus :) Es nevaru sagaidīt, kad varēšu sākt viņu dedzināt :)

Kur pazuda Yankee Candle Latvija? Mājaslapa vairs nestrādā, un facebook lapā arī nav nekādu info :/
Man bija līdzīga matu stīpiņa no Maximas, tomēr to bieži valkājot, no metāla nonāca nost krāsa, un vietās, kur metāls tiek klāt ādai, es tieku pie pamatīgas alerģiskas reakcijas. Tomēr šī no ebay, ir mēsls, jo tā drāts, neko netur, es varētu mēģināt pielīmēt, bet es nezinu vai man sanāks smuki. Varbūt es veco apsmērēšu ar caurspīdīgu nagu laku, un tad varēšu nēsāt.

                                       
Šīs saules brilles, kas ir līdzīgas, laikam Dior, saulenēm, kas šogad modē. Man arī vajadzēja :D kaut gan, pieņemu, ka tās metāliskās detaļas, kas piekaras ādai, ar laiku man izraisīs alerģiju, bet tā, viņas ir tik skaistas!
Bell lūpu zīmuļi, šos es nopirku no draudzenes, tāpēc nemācēšu pateikt, kāda ir to cena, bet domāju, ka drīzumā būs plašāka atsauksme, kad būšu izmēģinājusi viņus, un apskatīšos, cik tādi maksā Prismā :)
Jaka no H&M Divided grey koncepta, tas ir mans mīļākais koncepts, jo parastās Divided drēbes man nepatīk, bet šīs ir tik foršas, nedaudz savādākas un atšķirīgas, un krāsās, kas man patīk.
Un jā, man ir viena modeļa krekliņš 3 krāsās, jo man patīk kā viņš izskatās :)
Tā kā manā tuvējajā Maximā apavu praktiski vairs nepārdod, tad nolēmu nopirkt H&M balerīnas. teikšu, ka viņu apavi ir visneērtākie, un tie ir labi jāievalkā, citādi pamatīgi atberzīsiet visu, ko vien var, bet tā, viņus nav žēl ikdienā novazāt, un varu pataupīt savas nedaudz labākās kurpītes, lai nenovazājas.
Man šāda veida svārki no ebay,m jau ir melnā krāsā, un es izdomāju, ka gribu arī citā krāsā, un šis burvīgi sarkanais tonis mani uzrunāja, vēl neesmu uzvilkusi, bet vismaz man ir arī kaut kas nedaudz košāks, citādi, es pārsvarā velku visu melnu, un dažreiz gribas, kaut ko košāku :)

Šis pirkums ir vairāk man ļoti gribējās, nekā vajadzēja, jo labi varētu bez viņām iztikt. Jā, es vienmēr esmu gribējusi Converse kedas, bet ja man būtu šodien jāizdomā pirkt vai nē, es drošvien nepirktu. Vēl jo projām uzskatu, ka arī tirgus kedas nav sliktākas, redzēs, kā šīs valkāsies, bet nu es jau zinu, ka pret šīm apiešos ļoti saudzīgi un vilkšu tikai labā laikā, jo man žēl, viņas saliedēt vai kā sabojāt.


Vēl ir dažas lietas, ko es gribētu nopirkt, un cerams, izdosies atrast par izdevīgu cenu. Vai ir kāds veikals Rīgā, kur pārdod lietotus nieciņus un krāmus, ne tikai drēbes, un par izdevīgām cenām?

Ko jūs labu esat nopirkušas pēdējā laikā? :)


Lai jums jauks vakars! :)
PS. Apsolos, ka drīz atgriezīšos pie atsauksmju rakstīšanas, un ir viena lieta, par kuru ļoti gribu uzrakstīt atsauksmi - padalīties ar jums.

Saturday, September 12, 2015

Jūlija/Augusta favorīti

Jau atkal sen neesmu neko rakstījusi, un šķiet,ka šis raksts drīzāk būs vairāk par augustu kā jūliju, jo jūlijs neizcēlās ne ar ko īpašu.
Tā kā jau pavisam drīz atkal būšu bezdarbnieks - beidzās mans vasaras darbs, man būs vairāk laika, ko veltīt blogam :) 


Šķiet, ka lielāko daļu jūlija es pavadīju darbā, jo pa mēnesi savācās 175 stundas. Un arī jūlijā nenotika nekas īpašs, jo šķiet, ka neko vairāk par darbu un mājām neredzēju :D Bet vienīgais pieminēšanas vērtais notikums varētu būt tas, ka mana labākā draudzene (Čau, Sabīn :D) atbrauca atvaļinājumā uz mājām :))

Augusts iesākās krāsaini un beidzās ar patīkamu notikumu (par to nedaudz vēlāk pastāstīšu vairāk).

Kosmētikas favorīti:
Šoreiz tie ir vairāk, kaut gan būtu vēl pāris, bet izdomāju, ka iekļaušu visu, kas man patika, par ko es rakstīšu nākošajā mēnesī :D

 Gliemju BB krēms ar SPF 45+ mans glābiņš vasarā, jo savādāk, ja es noslinkotu ar saules aizsargkrēmu mana āda būtu cietusi no saules, kaut gan es ārā biju mazāk kā iekštelpās :D Gribēju rakstīt plašāku atsauksmi par šo BB krēmu, bet nezinu vai ir vērts. Īsumā, pilda visas BB krēma funkcijas, laba sedzamība, ideāls cilvēkiem ar gaišu sejas ādu, jo tonis nav tumšs un nav par bālu, ideāls, un vēl ar ļoti lielu saules aizsargfaktoru, viss kas vajadzīgs.
 Bell lūpu krāsa (atsauksme šeit )  un burvīgas acu ēnas tonī 50 (atsauksme šeit). Lūpu krāsu vēl jo projām lietoju gandrīz katru dienu, kad eju uz darbu, ja uzkrāso nedaudz biezākā kārtā turās visu dienu, pat ēdot pusdienas un dzerot kafiju. Man ļoti iepatikās šīs pelēcīgi dūmu krāsas violetās acu ēnas (bildē redzamās ēnas ir mammas), parasti es izvēlos tikai brūnos toņus, tomēr šo violeto toni esmu iemīļojusi.
Slavenais Carmex lūpu balzāms, tik tiešām ir ļoti labs, vienīgi tā smarža ir īpatnēja, es laikam gaidīju,ka smaržos vairāk pēc piparmētrām, bet tā, kopš lietoju, vairs nav sausu lūpu.

Random favorīti


Nesen izprintēju dažas bildes no instagram, cik forši redzēt savas bildes īstā formātā, vēl nezinu, ko ar viņām darīšu, bet visticamāk ielīmēšu savā "scrapbook" - blociņā.
Fake invisibooble matu gumijas - salīdzināju ar oriģinālajām, pilda vienas un tās pašas fnkcijas vienlīdz labi. Starp citu, abas gumijas kuras salīdzināju ir vēl gana labas šodien, tā kā ja jūs pa dārgo nopērkat vienu iepakojumu, viņas ilgi nebūs jāpērk jaunas, ja vien nepakāšat kādu. Kāpēc es nopirku vēl, vnk gribējās :D
Mīļākās saulesbrilles, kuras vilku gandrīz visu vasaru, varbūt izņemot jūniju, jo tad man vēl bija citas, kuras diemžēl neizturēja, tāpēc pasāku izmantot kārtīgāku saulesbriļļu maciņu, citādi somā viņas ātri saplīst.
Un pulkstenis ar frāzi "Everything will be ok" , pēdējā laikā man nu galīgi neveicas ar ebay pirkumiem, viena neveiksme pēc otras, šis arī diemžēl darbojas ne pārāk labi, bet kamēr vēl strādā man vajag kādu pozitīvu atgādinājumu dienas laikā! :)


Pastkartes - tās vienmēr man nedaudz uzlabo dienu, kad atrodu tās savā pastkastītē .
Pirmā ir pastkarte no Vācijā dzīvojošas ukrainietes, ar burvīgu Krimas skatu, ļoti žēl, ka krievi izcūkoja kaut ko tik burvīgu!
Nākošā ir pastkarte no Ukrainas ar Černobiļu (jūs tiešām nevarat iedomāties cik forši ir saņemt kaut ko tādu!).
Pēdējā ir pastkarte no Murmanskas, Krievijas. Vai nav skaisti rudenīgs skats? :) Tajā bildē galvenais ir tā knapi saskatāmā pareizticīgo baznīca, kuru es nepamanīju, ja nebūtu izlasījusi aizmugurē uz pastkartes par viņu :D
Pirmo reizi pagaršoju kafiju no Costa - šīs bija ļoti biezs aukstais dzēriens, ja es būtu zinājusi, ka viņš ir tik biezs, nebūtu pirkusi lielo krūzi, jo es nespēju to izdzert, bet ļoti garšīgs :)
Kā vienmēr, kad braucu uz Ogri, atpakaļ ceļā tiek nopirkta Statoil kafija, sen nebiju dzērusi, atkal cena nedaudz kāpusi, bet tik un tā, garšo labi!
1.augustā biju Holi krāsu festivālā, es biju nedaudz vīlusies, jo tā krāsa nelīp īsti klāt, vējš viņu ātri nopūta nost, lielākā daļa mūzikas nebija manā gaumē, tomēr man patika. Es labi pavadīju laiku, tas nekas, ka visi mati un deguns bija pilni ar krāsas putekļiem, es uz brīdi jutos labi. Man patīk ideja par festivālu Rīgas centrā, un beidzot kaut kas notiek tur, kur ir daudz tuvāk man, nevis otrā Rīgas galā, no Lucavsalas es vismaz varu aiziet ar kājām uz mājām :D
Tas burvīgais brīdis, kad visi kopā meta krāsas, tik skaisti :) kaut ko tādu arī vajag pavērot no malas!
Un priekš manis, augusts noslēdzās ar Prāta Vētras koncertu Rīgā. tas bija iespaidīgi, es uz brīdi aizmirsos no visa, un tiku pie pozitīvisma sajūtas uz dažām dienām! Kā jau parasti, izdziedājos un izlēkājos līdzi visām dziesmām, un sapratu, ka nav obligāti uz koncertu jāiet ar kompāniju, var iet arī viens, tikai mīnuss ir tajā, ka ja atvelcies par ātru, ir nedaudz garlaicīgi.



Laikam arī ar to beigšu šo rakstu, gribēju iekļaut arī kādu dziesmu, bet izdomāju,ka tām veltīšu atsevišķu rakstu.
Pagaidām centīšos neskumt par to, ka palikšu bez darba un cītīgi sūtīšu visur savu CV, bet tikai šoreiz ceru, ka man atkal nebūs vairāk kā 6 mēneši jāsēž mājās.

Bet tā, lai jums izdodas šī diena, un izbaudiet foršās rudens dienas :)