Tuesday, July 31, 2012

nagi un pilsētas svētki


gaiši zili - ceriņu lillā. Pieskaņoju nagus somiņai. Šoreiz kkā nesanāca smuki uzlakot, vai tas bija karstuma dēļ, vai kā, bet apakškārta nežuva un meta gaisa burbuļus, bija grūti to normāli uzlakot, laka jauna un sakaltušai taij nevajadzēja būt, tā kā ta slikti žuva, arī krāsas kārtas ilgi žuva, izdevās mazliet izķēpāt, bet beigās vismaz viena roka palika pieklājīgā skatā. Varbūt tiešām karstums pie vainas? Šo krāsu salikumu atkārtošu, man ļoti iepatikās :)

Mazliet par pilsētas svētkiem, mana mazā pilsētele Lielvārde svinēja 811 gadu jubileju, tik pat veca cik mana otra pilsēta  Rīga :)
1. diena.
 Dodoties vērot salūtu paceļam pamanījām ezīti :) viņš patiešām izskatījās jauks, sogadtik tuvu redzu pirmo reizi.
 Interesants ritenis.

Lielvārdes baznīca, nekad nebiju iepriekš viņā iegājusi iekšā, jo nu man tas licies kkā dīvaini. Pati baznīca atrodas diezgan skaistā vietā Daugavas krastā slavenajā Lāčplēša parkā [ vismaz ir ar ko lepoties lielvārdiešiem]

Uz dievkalpojumu negāju, bet kad tas beidzās visi varēja ienākt iekšā apskatīties un uzkāpt tornī. Iegāju iekšā un krusts, kas mirdzēja savādā neonveidīgā gaismā, es tiešām biju cerējusi uz kaut ko mazliet gaumīgāku, bet ne uz kko tādu.  Man tas likās dīvaini, bet ko gan es zinu.

2.diena



Svētku programmiņa - no pagājušā gada svētku gadatirgus un izklaides notiek kāda no Lielvārdes ielām - kur katrs var sev atrast ko darīt - iepirkties- nopirkt kādu nieciņu, paskatīties kā uzstājas mākslinieki. Bet vakarā parkā - notiek kāds šlāgermūzikas koncerts un zaļumballe līdz rīta gaismai.
 Bezalkoholiskais mojito kokteilis, perfekts karstā vasaras dienā :) šādu brīnumu tirgoja netālu pie mūzikas stenda un tik sasodīti garšīgs!

Un es pat neticēju savām acīm, kad pamanīju šo mūzikas stendā 30STM disks tirgojas gadatirgū un Lielvārdē- man bija tikai viena doma, man to vajag! Tas nekas, ka ipods pārlēdēts ar dziesmām, bet nekas nespēj aizstāt īstu, taustāmu CD. Bija tā vērts. :)

Thursday, July 26, 2012

Pirkums

Nesen atnāca mans pirkums no ebaya. Man tiešām ir jāatgādina sev, lai es beidzu pirkt lietas,kuras man tiešām nevajag,lai cik izdevīgi sanāktu.


Biju pasūtījusi The body shop body mist ar bakula ziedu aromātu. kāpēc es pasūtīju,laikam tāpēc,ka gribējās kādu jaunu smaržu un cena bija pārāk vilinoši zema. Man pat nav ne jausmas, kas tas bakula par zvēru ir :D Pameklējot attēlus internetā

man atrod šādas bildes - jaukas puķītes. Aromātam nav ne vainas, bet vasarai ir daudz par stipru un uzmācīgu. Ideāls aromāts ziemai, bet ne karstumā,man mazliet rauj uz augšu no pārmērīgās uzmācīgās smaržas, iespējams tas tāpēc, ka karstumā visi aromāti pastiprinās?
Pārliecinājos,ka labāk pirkt zināmus aromātus , nevis kaķi maisā. Vienīgais labums, ka neiztērēju pārāk daudz naudas šim pirkumam, un ka to tomēr varēšu izmantot.

Sunday, July 22, 2012

Positivus 2012

Aprocīti vēl pāris dienas nost neņemšu, bet tad atradīšu pieklājīgu veidu kā viņu noņemt nesagriežot to, lai paliek kā suvenīrs.

Man ir kaudze bilžu,kas nav sanākušas, netīras un, iespējams neglābjamas mīļākās kedas, bet varu apgalvot, ka šīs bija divas visforšākās diena un man ir daudz labu-pozitīvu atmiņu. Mēģināšu īsumā apkopot kaut cik sakarīgos teikumos, jo nu man tiešām vajadzētu doties gulēt, enerģijas trūkums ir manāms.

Ceļā uz Positivus festivālu devāmies ar sabiedrisko autobusu no autoostas, jo mums nevienai nav mašīnas un tās trūkumu neizjutu. Autobuss pilns ar braucējiem uz festivālu, un garajā ceļā tuvu mūsu vietām stāvēja 2 džeki, kas tik skaļi runāja, ka gribot vai negribot sanāk noklausīties to, ko viņi runā. Es tiešām atvainojos, bet es negribu dzirdēt, kā tu katru festivālu pielejies un vēl pēc tam vazājies pālī pāris dienas apkārt, to, kurš  ir gejs un kurš nav, tas, ka vienu gadu tu šmigā ņem līdzi to, citu gadu kaut ko citu un tagad uz katru festivālu jāņem līdzi cits alkohols. Gandrīz sāku smieties, kad viens no viņiem bija neiepriecināts par to,ka festivālā uzstāsies Keane, džeks tiešam bija sacepies, nu ja nepatīk , tad neklausies, kā saka.
Pēc vairāk kā 2 stundu brauciena nokļūstam Salacgrīvā un kā par sašutumu visiem mūs izmet autoostā, gandrīz kilometrs , ja ne vairāk, līdz telšu pilsētiņai jāiet ar kājām, un jāstiepj smagā telts, kas tiešām nebija viegla, bet kaut kā pa visām aizstiepām, iepriekšējajā gadā autobuss mūs pieveda tuvāk. Nākošais šoks, garās rindas uz čekošanos iekšā, arī pagājušo reizi rindas bija mazākas, bet kaut kā veiksmīgi iestājamies mazākā rindā un esam iekšā. Arī telšu pilsētiņā atrodam, nosacīti labu vietu, sliktākais, ka tā bija pretī tualetēm, bet teikšu godīgi smaku varēja just tikai 7dienas rītā, kad vācāmies jau prom, bet tā vieta laba, jo tumsā viegli atradām savu vietu.
Tālāk iekārtojāmies, aplūkojām savus wanna se list un devāmies uz koncertiem, kopumā mēs ceļojām no vienas uz otru skatuvi, garām laidām latviešu mūziķu koncertus, man nav nekas pret latviešu mūziku, tikai diemžēl, koncerti sanāca laikos, kad bija interesanti ārzemju mākslinieki, un tos, iespējams, Latvijā vairs neredzēsim.
Spilgtākie iespaidi no 5dienas- Friendly Fires, solists, nu vecīt, kā viņš dejoja, kāda enerģija izpildot dziesmas, un vispār šo grupu var uzmeklēt, bija super, neesmu gan šīs grupas liels fans, bet dažas dziesmas tiešām ir labas.

Keane - es visu dienu gaidīju šīs grupas uzstāšanos, man tā gribējās izdziedāties no visas sirds, koncerts bija perfekts[mēģināšu te ļoti ļoti nesajūsmināties, bet anyway i saw my favorite band live!!!!!!!!] vecās labās un jaunās dziesmas no jaunākā albuma Strangeland, ko tiešām ir vērts noklausīties. Stāvēju pirmajā rindā labajā malā, neslikta vieta, varēja labi visu redzēt un tiešam paveicās ar apkārt stāvošajiem cilvēkiem, kas negrūstījās un bija fani- dziedāja līdzi un jūsmoja, tās meitenes aizmugurē- super :) Pēc koncerta gandrīz bez balss, bet laimīga! Man šķiet,ka klausītājiem izdevās viņus pārsteigt un es  ceru, viņus sagaidīt vēl kādreiz Latvijā parastā koncertā, iespējams, vēl šīs tūres ietvaros. un jā es dzirdēju savu mīļāko dziesmu Somewhere Only We Know dzīvajā, man pat izdevās ar savu kameru kkā nofilmēt, attēls nav tik labs, bet skaņa. + Atradu internetā radio 101 šī koncerta ierakstu,šodien klausīšos vēl.


2dienā - no rīta salām teltī un mēginājām nonīkuļot laiku līdz 9, -jo mūsu jaukie kaimiņi mūs uzmodināja ar visnotaļ patriotiskām dziesmām :D - , kad vērās vaļā Merrild kafijas telts.
kafija ir labs iemesls, kāpēc dzīvot telšu pilsētiņā, jo savādāk, nekādu ekstru tur nav.
Nežēlīgās lietusgāzes- negaisa dēļ palaidam garām pāris grupas un kad lija mazāk vilkām lietusmēteļus un devāmies skatīties, to, kas mums patika vai to,kas tuvākais uzstājās laika ziņā, un ļoti daudz labu britu grupu :)
Damien Rice - tas bija skaisti, neskatoties, ka aizmugurē grūstījās. Ideāli, tas bija tā vērts gaidīt šo mākslinieku vairāk kā divas stundas, lai būtu pirmajā rindā. Man ir arī video ar  The Blower's Daughter , ko es gan neesmu vēl ielādējusi youtube.

Nākošgad jāpiedomā vairāk pie apģērba lietainam laikam- apaviem- kedas dubļos- peļķēs nav tas labākais, jāsaņemas un jānopērk gumijnieki manā gaumē, neciešu tos apavus, bet, festivālam der. Un skatoties, kā cilvēki gatavojas, iespējams, arī man kādreiz jāsameklē kāds no saucamajiem festival outfit vai aksesuāriem
Man šķita, ka šīs dienas ātri pagāji, pat pārāk, svētdien - šodien braucot prom palika mazliet skumji, bet, iespējams, nākošgad es atkal atgriezīšos, šis ir mans gada gaidītākais notikums vasarā. Lai ko jums kāds teiktu, ne jau visi brauc uz festivāliem piedzerties, nav tik traki gulēt teltīs, un par to biļešu cenu tas ir tā vērts, jo nekur citur pa tādu cenu, tik daudz labu mākslinieku Latvijā nefestivālu ietvaros neredzēsi.


Labi pavadīts laiks, daudz svaiga gaisa un nekāda alkohola, vismaz man to nevajag, kam to, jo "kaifu" var noķert klausoties labu mūziku! :)
Beidzot dodos gulēt, jauku vakaru :)

Wednesday, July 18, 2012

Minimums jeb bez kā es nevarēšu iztikt

Lēnām vācu kopā lietas, ko lai ņem līdzi uz festivālu tā, lai nesastieptu daudz ko lieku, un esmu nonākusi pie tā minimuma, bez kura es tiešām nevaru iztikt ikdienā.

BB krēms, pūderis, ūdensnoturīga tuša un balzams, ko var izmantot praktiski jebkam.


Rimmel Scandal eyes ūdensnoturīgā tuša- kā rakstīts uz tušas, tā palielina skropstu apjomu, nesalipina tās un ir ūdens noturīga. Lietoju tikai vienu dienu tāpēc ir grūti spriest. Man ir jāsadraudzējas ar lielo birstīti, bet tā tuša nebirst, ir noturīga, esmu pagulējusi, salijusi, bet viss ir savās vietās. Neesmu vēl kārtīgi iemācījusies apieties ar birstīti, jo tā man ir mazliet pa lielu, bet  tā iesakumam man patīk.

Maybelline BB krēms, par kuru visi sen jau ir rakstījuši un ir sajūsmā. Visu laiku lietoju gaišāko, tahad esmu pārgājusi uz mazliet tumšāku- medium, bet vasarai beidzoties atgriezīšos pie gaišā. Kad es pirku es tiešām domāju,ka varēšu to klāt zem tonālā krēma, jo kā tāds krēms var kaut ko nomaskēt, bet domas mainījās, un ikdienā vairs vajag tikai šo brīnumu, kurš patiešām maskē. Ideāls līdzeklis,kas pilda savas funkcijas.


Max Factor pūderis 05 translucent tonī, kas ir diezgan gaišā brūnīgā tonī, kas dzīvē tiešām izskatās labāk nekā bildē. Kas man patīk- viņš rada matējošu efektu sejai, padara to patīkami maigu un vismaz mana sejas āda taukojas mazāk kā ar citiem pūderiem. Kas man nepatīk - viņam ir izteikta smarža klāt, protams, to nejūt, kad esi jau uzklājis uz sejas, bet tik uzmācīgu aromātu pūderiem nebiju redzējusi- sajutusi.

"Maigās rūpes" - daudzfunkcionāls aizsargājošs balzams ar karameļu aromātu, to var izmantot kā lūpu spīdumu, viņš ir ideāls sausu lūpu kopšanai un to profilaksei, pēc tam,kad tās ir atkopušās. To var arī smērēt uz sausiem elkoņiem un vietām, kur ir sausāka āda, tiešām palīdz. 

Un tā es esmu atradusi lietas, bez kurām es nevarēšu iztikt- savu minimumu, un man nav jāstiep vesels kosmētikas maciņš līdzi, kā arī vairāk paliek vietas citām lietām, un tajā pašā laikā izskatīties pieņemami-labi.

Sunday, July 15, 2012

Zils

Nesen ienāca prātā ideja veidot ierakstus par krāsām- ar lietām, kuras man ir mīļas, kādā konkrētā krāsā + klāt dziesma, kas iederas pie šīs krāsas.
Sākšu ar zilu. Tā, kā es neticu krāsu ietekmei uz cilvēka noskaņojumu vai dzīvi, tāpēc es nemeklēšu šīs krāsas skaidrojumu internetā. Krāsa paliek krāsa.

Dziesma -  Keane - Clear Skies


Zila krāsa man asociējas ar debesīm bez mākoņiem, ar skaisti zilu krāsu. Diena, kad spīd saule un nav ne viena mākoņa jau vien ir izdevusies.


Divi mani vieni no mīļākajiem krekliņiem ir zilā krāsā :)

Essence 98 walk on air ir viena no burvīgākajām nagu lakām zilā krāsā, kas man ir. Esmu gandrīž pilnīgā sajūsmā par viņu, vienīgi dažreiz kkā paņemās uz otiņas par daudz lakas, un viņa ir diezgan bieza, laikam man vairāk patīk šķidrākas konsistences nagu lakas, bet tā ideāla - ātri žūst un noturība ir laba.

Vienkāršas zilas, jau mazliet novalkātas, bet mīļas laiviņas, ar nelielu papēdi. Diezgan sen pirktas Maximā, bet turas godam. Man tiešām žēl viņas ikdienā valkāt, jo tiešām negribas novalkāt, un kko tādu tik ideālu, es vietā neesmu atradusi.

Un šī gluži nav zilā krāsā, bet burti ir zilā krāsā. Šī rokassprādze nesen saņemta kā dāvana, noteikti būs viena no manām mīļākajām rokassprādzēm, ko ,protams, es nevalkāšu ikdienā, gan tāpēc, ka man ir apriebušies nosodošie kursabiedru skatieni[bitch please, i can wear what i want!], gan tāpēc, ka man žēl, ka viņa novalkāsies, fanu lietas, man tiešām žēl novazāt, bet ja, kādreiz izdosies doties uz koncertu vēlreiz[mazliet gan šaubos,ka Latvijā, bet cerēt jau var], es došos pilnā kaujas aprīkojumā :D

Auskari ģitāras formā- vai nav jauki? Pieliku apsudrabotus āķus klāt ģitāras formas piekariņiem un auskari gatavi. Gaidu,kad atnāks auksaru āķi no ebay, un ceru,ka viņi tiešām būs apsudraboti, jo savādak es nedrīkstēšu viņus izmantot, un vēl veikalā būs pieejami interesantas formas piekariņi,lai varētu iegūt jaunus auskarus.

Nu kopumā šīs ir manas mīļākās lietas zilā krāsā :)

Friday, July 13, 2012

Festivāls tuvojas...

Vēl tieši nedēļa līdz Positivus festivālam :) Viens no šīs vasaras gaidītākajiem notikumiem ir gandrīz jau atnācis. Autobusa biļetes veiksmīgi nopirktas, vēl viena diena un nesanāktu dabūt vietu uz izvēlētos autobusu. Tagad tikai jācer, ka būs kaut cik normāla telts vieta palikusi.

Es uz Positivus braucu dēļ Keane, jo nu beidzot arī viņi uzstājas Latvijā, es vēl ceru, ka varbūt šīs tūres ietvaros viņi atgriežas vēlreiz ar koncertu. Dziesma, ko es gribu noteikti-ceru dzirdēt festivālā ir Somewhere Only We Know, es patiešām būšu mazliet vīlusies, ja šīs dziesmas koncertā nebūs, bet cerības ir, kā nekā slavenākais gabals.

Mana draudzene uz šo festivālu brauc dēļ Damien Rice un dziesma, ko es ļoti gribētu dzirdēt dzīvajā ir The Blower's Daughter


Un Manic Street Preachers koncertu un ceru uz dziesmu Motorcycle Emptiness.


Un pārējās grupas, kā sagadīsies, un kā gribēsies uz to arī dosimies :)


Tagad tikai mūžīgā problēma, ko lai ņem līdzi uz festivālu?! Arī laika prognoze nav ta labākā, lietus, lietus mētelis man gan ir, pagājušo gadu nebija un tas tik bija jautri mirkt lietū :D Ceru,ka prognozes kaut cik mainīsies, bet nekas, tas jau nu netraucēs man klausīties labu mūziku, dažreiz lietus iederas. Iedomājieties Damien Rice koncerts, pustumsa un mazliet līņā, tas iederētos pie viņa mūzikas...
Tieši nedēļa laika atrast visu vajadzīgo un izdomāt, ko tieši vajag,lai nav vesela iedzīve jāstiepj līdzi :D

Zaļš un Rozā

Šonedēļ centos vairāk izmantot savas nagu lakas, lai nebūtu pārmetumi sev, pērc tik daudzas, bet krāso tikai, labi ja vienu :D kam negadās.





Zaļš - OPI Jade is the New Black un Flomar Pretty nagu laka tonis P22 tonis. Gaiši zaļo Flomar nagu laku ir grūti nofotografēt īstajā tonī, jo dažādos apgaismojumos, tā izskatās atšķirīgi, bet dzīvē krāsa ir skaistā gaiši zaļā- mazliet mint tipa tonī. Arī noturība ir diezgan laba, un lai iegūtu toni kā pudelītē pietiek ar 2 kārtām. Par OPI nagu laku esmu sajūsmā, viegli klājas, ātri žūst, pietiek ar vienu kārtu, lai būtu skaistais zaļais tonis uz naga.





Rozā - Isabelle Dupont  nagu laka tumši rozā tonī  276 un Buk nagu laka gaiši rozā tonī 160. Isabelle Dupont nagu laka ir tumši rozā tonī, ko ir grūti nofotografēt. Man šī nagu laka ļoti patīk, ātri žūst, viegli klājas, ilgi noturas un vajag vienu kārtu, lai iegūtu skaisto toni. Žēl,ka tieši šīs nagu lakas manā Superlata veikalā ir pieejams tikai ierobežotos toņos, gribētos plašāku izvēli. Buk nagu laka man atgādina bārbijrozā toni, nav ne jausmas, kāpēc esmu tādu nagu laku tādā krāsā kādreiz nopirkusi. Man nepatīk šī nagu laka, jo noturība ir ļoti slikta, diezgan ilgi žūst, bet tā vajag 2 vai 3 kārtas, lai dabūtu tieši tādu krāsu-spilgtumu kā pudelītē. 

Wednesday, July 11, 2012

Rīga Padomju laikos...

Atradu vecu [no Padomju laikiem] grāmatu par Rīgu ar diezgan interesantām bildēm.

Šis izskatās pēc NHL Winter Classic Latvijas versijas, mums arī tagad vajadzētu kaut ko tādu - būtu interesanti.




 Futbols - vecie labie laiki, kad cilvēki jūrām gāja uz futbolu atbalstīt savējos, vismaz uz Latvijas izlases spēlēm mūsdienās īpaši daudz cilvēku neiet, žēl, savējie jāatbalsta un sēdēt mājās pie TV un skatīties, tas nav tas.


 Mode - tīri tā neko apģērbi un cepures :)


 Dziesmu Svētku estrāde Mežaparkā pirms pārbūves.


 Un smukais lācis no sporta svētkiem, izskatās pēc Mišas :) [vai kā to lāci sauca]

Tuesday, July 10, 2012

Līdzekļi pret matu izkrišanu

Pagājušājā gadā vasarā, es pat īsti nezinu iemeslu, sāka krist ārā mati, vairāk nekā parasti, pilna ķemme matu, kas mani protams ļoti uztrauca, un jociņi par tev vajadzēs parūku, nelikās smieklīgi.  Pēc paziņas ieteikuma atradu drogās ieteikto šampūnu ar dažiem, kas ir domāts pret matu izkrišanu. Protams, man bija diezgan lielas šaubas, ka kaut kas tāds man varētu palīdzēt, bet izrādās, ka tiešām strādā. Protams, nepietiek palietot tikai pāris reizes,lai būtu uzlabojumi, lai kaut kas mainītos jālieto vismaz 2 mēneši.
Šampūns ar dadžu eļļu. Iedarbojas uz matu saknēm, stiprina tās, pasargā matus no izkrišanas. Vienīgais mīnuss šim šampūnam viņš sausina matus, tāpēc pēc lietošanas jālieto kondicionieris. (man šķiet,ka varēja lietot 3-4 reizes nedēļā, tas atkarīgs to tā cik bieži mazgā matus)

Kondicionieris - iesmērē matos un patur no 5-10 minūtēm un skalo ārā. Šo var lietos pēc šampūna izmantošanas, jo viņš gan domāts tam,lai stiprinātu matus, gan padara tos patīkami mīkstākus.

Izsmidzināms līdzeklis no šīs pašas sērijas, domāts tam, lai stiprinātu un barotu matu saknes. Jāpūš mitros matos pēc mazgāšanas un vieglām kustībām jāiemasē galvas ādā. Neķipina un netauko matus. Šo es izmantoju, kā profilaksei.



Eļļa, ko var lietot 1-2 reizes nedēļā. Ar ērto pipeti uzklājam eļļu pie matu saknēm, tad iemasējam tā, lai būtu pa visu galvas ādu, tad jāapsien ap galvu dvielis vai lakats un jātur no 2-4 stundām. Es uz galvas uzliku plastmasas maisiņu un tad apsēju lakatu,lai to nenosmērētu ar eļļu. Labāk likt šo matos brīvdienā, kad nekur nav jāiet. Eļļu var viegli izskalot no matiem un , vismaz mani mati nekļuva taukainaki kā parasti pēc šī produkta lietošanas.

Kopumā līdzekļi ir pa saprātīgām cenām, pieejami veikalos Drogas. Vismaz man tiešām palīdzēja, tikai jāatceras, lai kaut kas patiešām uzlabotos- manītos jālieto vismaz 2 mēneši, kā norādīta ražotājs.