Monday, June 18, 2012

***

Beidzot brīvdienas, vēl jorpojām slimoju, dažas sliktas un labas ziņas un nedaudz garlaicības, nē mācības man nepietrūkst, gribas kārtīgi atpūsties, tikai es nezinu īsti kā, tā pierats, ka nekam īsti nebija laika, ka tagad nav ne jausmas, ko darīt.
Tāpēc mazliet filmu nenāks par sliktu.
Atradu mājaslapu http://www.tubeplus.me/ , kur var skatīties gan seriālus, gan filmas. Nē, tas nav nekāds porno saits, man vismaz tā bija pirmā asociācija ar šo lapu...
Man patīk šausmu filmas, psiholoģiski trilleri un mistēriju tipa filmas, tāpēc,kad man būs garlaicīgi pirmo es izvēlēšos skatīties, kādu no šī žanra filmām, es skatos arī cita veida filmas, bet šīs iet tuvāk sirdij.
Filma Choose (2011) [Izvēlies] - psiholoģisks trilleris, neuzskatu to par baigo šausmu filmu, jo manuprāt, šausmenes ir filmas, kur ir pilns ar kaut kādiem, nereāliem , īstajā dzīvē neeksistējušiem mošķiem...  Īsumā, filmas galvenā varone ir žurnālistikas studente, kura turpina sērot par savu mirušo māti,kura izdarīja pašnāvību. Viņas tēvs ir izmeklētājs-policists, kurš risina dīvainas slepkavības- uzbrukumus, kur upuriem liek izvēlēties vienu lietu - piemēram, upuris ir pianists, viņam liek izvēlēties, vai palikt bez pirktiem, vai bez dzirdes... Meitenei liekas, ka ir kāda saistība starp šīm slepkavībām un viņas mātes nāvi. Tā nu viņa turpina savu izmeklēšanu, sērijveida slepkava dod viņai mājienus, līdz viņi uznāk pa pēdām slepkavam...[tālāk es nestāstīšu, ja nu kāds grib redzēt, es gan šaubos,  nebojāšu to prieku skatīties]
Man patīk ideja, kas ir pamatā šai filmai par izvēli, liek mazliet aizdomāties...Cepums filmai par to, ka tur bija sērijveida slepkava, pamesta ēka/skola [jā, man šīs lietas kkā ļoti piesaista]. Pats sižets nebija slikts, tiešām bija interesanti vērot, kurš varētu būt slepkava, paredzēt to nevarēja, bet man nepatika tas, kādas bija beigas. Skatītāju tā kā atstāj neziņā, kas notiks tālāk, un tev nav sajēgas, kāpēc tieši tādas beigas, kāds sakars tam ar to?!


TWIXT (2011) - galvenais varonis ir rakstnieks, kurš dodas pa pilsētām reklamēt, sniegt autogrāfus, savu jauno grāmatu un nokļūst kādā dīvainā pilsētelē. Viņam sapnī parādās, spoks, meitene, kas bija noslepkavota šajā pilsētā. Viņam rodas ideja jaunam stāstam, taču trūkst iedvesmas, viņš dzer, nekas nelīdz. Miega līdzekļi palīz aizmigt un redzēt sapnī dīvainas lietas, mirušo meiteni, Edgaru Alanu Po. 
Sižets izklausās neloģisks, un nesaprotams, bet nav neinteresanti. Neiteiktu skatīties, ja neinteresē šāda veida filmas, jo nav tā vērts, paiet 50 minūtes filmas un nekas tāds īpašs, nenotiek. Prasās vairāk vairāk sižetiskās līnijas iekšā, kādus notikumus, lai nevarētu atrauties skatīties filmu, tā visa trūkst. Vienīgais no šīs filmas man patīk Edgara Alana Po tēls, kurš filmas varonim viņa ilūzijās stāsta notikušo ar meiteni?
Jā, šī būs mindfuck tipa filma.
Pēc noskatīšanās, man vēl nav skaidrs, kāda jēga no šīs filmas, kāda bija sižeta ideja? 
Un pašas beigas... varu teikt,ka nav ne jausmas, kas tajā filmā notika. Kas bija īsts, kas bija fantāzija...


0 comments:

Post a Comment